Po všech těch směšných eskapádách,
mé srdce v kámen už ztvrdlo,
jen ať zas nikdo mi nevykládá,
že, špatné je, lihem prolít si hrdlo…
Na chvíli uleví se srdci kamennému,
a snad i pár hodin spánku dostanu,
já vždycky v opilosti spílám rohatému,
a často se v bitkách slabších zastanu…
Snad je mi souzeno být mládenec starý,
co bez ženy, dětí, domova je, jen věčně opilý,
a abych duši svou bolavou oblékl v cáry,
sám šel své sny, co se mi ztratily…