Zaváté šlépěje vinou se pěšinou,
sevřenou náručí ospalých stromů,
ticho se prostírá měsíční krajinou,
čarovně spředenou z modravých tónů.
Větve si hýčkají bělostnou tíhu,
jehličím protkanou peřinou skryté,
potůček zkameněl v ledovou rýhu,
korálky ledové v rampouchy slité.
Za lesem planinou stádo srn běží,
sníh práší, odlétá, obláčky víří,
znaveny vdechují noční vzduch svěží,
a z nebe snáší se hvězdnaté chmýří.
Moc hezký obrazy, pěkně sedí rytmus.
"potůček zkameněl v ledovou rýhu" je nej...
06.01.2024 22:32:18 | Koala