Vzpomínky
Anotace: Malování síly 2022
Maluji dobu,
kdy nebyl internet.
Odpověď byla, ale netrvala hned.
Možná jsme rychlejší
a já jsem občas zpátky o sto let.
Počítač nechodí po myšlenkách
a nemá můj neuronový plášť.
Jo, tenkrát pomáhala jsem listonošce
a roznášela celou ulici
kvůli jednomu psaní,
abych ho měla rychleji.
To nedočkavé holky dělají.
Dostala jsem dopis od Ludmily
z Krasnodaru.
Měla ráda kočky a obrázky k tomu.
Teď přemýšlím po letech,
jak změnil se svět.
Její táta umřel při autonehodě v den jejích narozenin,
tak je neslavila.
Svět tenkrát se jí hroutil.
S mámou sama a o vše se strachovala.
Už je to dávno, co přišel její dopis poslední.
Cítím svět rozdělený a mé srdce to ví.
Rozdávat lásku je krásné každému bez rozdílu národnosti.
Národy se nemají štěpit a psát příběhy hořkosti.
Modlila jsem se k Bohu.
To jediné, co mohu.
Toužit po jednotě
a prosit u kostelního zvonu.
Bože, pomoc tomu a tomu.
Světlo dones do každého domu.
V čase dej život bez bolů.
Aleluja zpívám s Kristem vzhůru.
Přečteno 143x
Tipy 21
Poslední tipující: M.A.Rek, Květka Š., Bufik, Iva Husárková, Sonador, Olin_Petrzelka, Stanislav32, Martin_Beneš, Marten, Vladislav, ...
Komentáře (12)
Komentujících (7)