V okně je mříž,
na stěnách čmáranice,
ke světlu prskavá svíce,
i té jsem na obtíž.
Chytli mě, jak už to bývá
a zavřeli napořád,
jen proto, že měl jsem hlad
kradl jsem, sudba nepříznivá.
A tak mě čekají galeje,
na lodi, u vesla, kdo ví,
sedíme spolu, staří, noví;
zloděj vedle zloděje.