Padají z jehličí
ty zanedbané kusy představ
námořníci přetavují moře
v stříbrnou polévku hvězd
tam co bijou zvony
bijí srdce, lomcují zimnice
ne jaro - liknavé a zpustošené
to vrata buší v lesním skrytu
vydechují kůru
do mých chřípí
v oživlý háj
oko usedá...
Přeživší louky v paletách
zjizvené vůní podzimů
nelžou, a jedním tahem
malíř zatajil dech růže
vylisoval hrozen mládí
co chřadne navždy
v ramenou milenců
v řemenech řas
v temenech pátků
v loučích
stínovaných
do ruda...