Zahraji na píšťalu času
a přivolám věky spravedlivé,
pro vnitřní lidskou krásu,
pro všechno živé.
Zahraji na píšťalu svoji
a vše vrátím v čase
až tam, kde své lidé ruce spojí
ke své spáse.
A pokaždé přijdu hrát,
když lidé zapomenou.
Píšťalou času radu dát,
ať svět neskončí na kolenou.
...krásně napsaný...;-)ale nějak mi to připomnělo Krysaře...
02.12.2022 13:00:05 | Marten
To je tou píšťalou, ale inspiraci jsem nalezl v jedné moravské pověsti. Tam pomocí píšťaly prochází pasáček časem.
02.12.2022 13:24:24 | Kan