Večerní bouře rozmetala
koruny stromů do všech stran.
Přišla náhle, ve větvích hrála,
jak na píšťaly od varhan.
Blesk stíhal blesk a hromy bily,
nebe se slilo s obzorem.
Takové množství boží síly;
Kdy, vůbec, navštívilo zem ?
Ozvěny bouře dávno odezněly,
ztraceny v dáli, ztraceny v čase.
Začali zpívat ptáci, vylétly včely,
kraj zaskvěl se v čisté kráse.
Po bouři opět Slunce vyšlo
a už jen větve na cestách
nám bouři noční připomněli
je někdy silná, až mám strach. :)
Pěkné Kane.
04.12.2022 11:04:03 | jenommarie