Napadal vlídný sníh,
přikryl to, co oči bolí.
Vznáší se, jak hořící vích,
rozprostřel se po okolí.
Padá vloček víc a více,
závěje sněhu přibývají.
Zbylé, mizí makovice,
ptáci dnes nezpívají.
Celému zima vládne kraji,
v lesích, polích, na cestách.
Okna z mrazu květy mají
se střech bílý padá prach.
Blíží se vánoční čas,
klid do duší lidí vchází.
Ve zvonech skrytý je hlas,
a láska jej doprovází.