Zora

Zora

Když probouzíš se v purpurovém loži
Tiché mlhy modré a sněžné
S polibky tvými brunátní něžně
Třepetící jiskry bledě se skvějí
Na spících květech orchidejí
Tam probouzíš se s horkem v rudém kouři

V koutech tvých zřítelnic se lesky hvězd svíjí
Zlámané na střípky v krásné tváři
Tančící na nahé kůži září
Ty k mocné noci růžové zvedàš ruce
Tak parně tnou skrz oblačné vlasy rusé
A půvabně se k tajemným hloubkám vpíjí

Opouští mne mé slabé smysly tající
V sladkých parách co vdechují horké rty
Než vrátil bych se zpět v ty bdělé dny
Tvé hladké kůže dotkl bych se aspoň jednou
Jak smrtelník projít moh by tou branou stinnou
Zoro spící na reality strohé hranici?
Autor Evžen Zachariáš, 06.12.2022
Přečteno 142x
Tipy 10
Poslední tipující: Lesní žínka, Iva Husárková, Fialový metal, Psavec, šerý, Stanislav32, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

krásnej text

06.12.2022 19:22:23 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel