Chladný měsíc prosincový,
úplňkem se nebe zdobí,
den se končí, chystá nový,
noc vteřiny do snů drobí.
Rána vlitá do setmění,
vykreslená do nadějí,
rána plná pochopení,
s časem vánoc přicházejí.
Dny jsou klidem ohlazeny,
střepy ostré zjemní hrany,
stáváme se náhle těmi,
kým jsme skryti pod vrstvami.