Spadlo jablko se stromu, spadlo – buch !
a pak se koulelo nazdařbůh.
Jablka, když u nás padají, podzim se blíží,
v zahradě za plotem s kovanou mříží.
To jablko zvednul jsem a tobě dal,
už večer byl a Měsíc se smál.
Ty sis to jablko s rozpaky vzala,
ve tmě’s mi nesmělý polibek dala.
Pozor si dejte na jablka spadaná,
právě vy, děvčata, co nejste provdána.
Vzpomeňte Adama, též zvědavou Evu,
jen kousl si – a nebylo jim do úsměvu.
Nebýt toho ochutnání
nic by dál nebylo..ani něhy *:)
13.12.2022 21:29:36 | jenommarie
Oni to museli vědět, jinak by to stěží udělali. Někdy je třeba pominout přání
" autorit ". :-))
13.12.2022 21:34:34 | Kan