~~~~~~~
Dnešní ráno
se vzbudili zamrzlíci
auta hned tancují
polku i rokenrol po silnici
moc práce pak měli
sypači co solí
aby auta do sebe nebouraly
aby si laky neodřely
aby nesjely ze silnic do polí
toho se všichni báli,
i vy,lidičky,pozor si dávejte
chodníky taky sypejte
ono to klouzání po chodníku
taky někdy dost bolí
i když děcka z klouzaček
radost mají
na tom ledu dovádějí...
no prostě my víme,zima je zima
vrabci se hřejí u komína.
Kočky a kocouři
do klubíčka u topení
jsou schoulení.
A když mrznou uši i ruce
zahřeje tě čepka,šála,rukavice.
Jak ale předpoví meteorolog
zahřeje tě trochu slunce
nebo taky grog.
~~~~~~~~
Nezmrzneme nezmrznem
zabalíme nohy ruce
hřát se budem v jednom kuse**:)
13.12.2022 21:51:30 | jenommarie