V přesýpacích hodinách
minulost
zrníčka písku
s příchutí prachu
Prázdné vteřiny
stékají po stěnách
mizí
nenávratno
prosakuje
v zem
Vrchní část je budoucnost - to, co přichází a spodní, to je minulost - ta se vrší. A hrdlo - to je přítomnost. To jediné, co skutečně je - nekonečné malé teď. Ale zároveň to jediné, co je vždy - věčnost. Jsou to dva aspekty téhož. Lze se naladit, když je chvíle klidu, na pocit věčnosti. To je krásný pocit.
16.12.2022 06:30:50 | kozorožka