~~~~~~~~~
Venku je bílo i v zemi skřítků
dnes všichni už Ježíškovi psali
a pošťák skřítků má plno lístků
co si letos ti skřítkové přáli?
Andílek v nebi psaní razítkuje
ať se ani jedno cestou neztratí,
nebeské sáně Ježíšek napucuje
naleštěné si po mráčku poletí.
Ze suchých květů pampelišek
z jeřabin a větviček z jalovce
a k tomu pár ze smrku šištiček
jsou krásné ozdoby na Vánoce.
U pařezu vyrostla mrňavá jedlička
to je ten nejkrásnější stromeček,
na jejím vršku zazáří hvězdička
cinkají rolničky,to přijel Ježíšek?
Skřítkové si sedli pod jedličku
zpívají vánoční skřítků koledičku
a každý pak dostal do čepice
to,co si přál ze všeho nejvíce.
Ať to bylo co to bylo
tak všechny skřítky u jedličky
to moc a moc potěšilo…
dárky si v čepicích odnesou domů
ano lidičkové,věřte tomu.
~~~~~~~~~~~