Na zasněžených pláních,
stopy duchů lesa,
na zapadaných stráních,
vítr stromy česá.
Mrazivě jiskří spadaný sníh,
slunce se ztrácí
v ledových oblacích
bez ovací.
Stíny křídel havraních,
překryjí bílé pláně,
zlověstný smích
ozve se nečekaně.
To větru poryv se zdvih
a krajinou se řítí,
v sněhových palácích
ledové lampy svítí.
Řev živlu náhle ztich,
nebe se vyčistilo,
na bílých závějích
slunci se zalíbilo.