Ledová kapka kůži smáčí,
je divné, hřeje kudy kráčí.
Zvolna ubývá až celá zmizí
Pod kůží pocit divný, cizí.
Kam šla, kdo ví
Krásné předala své dny.
V teple i ledu snila sny
Pod kůží rozpouští své kry.
Nádech, ve vzduchu je led
i hřejivý bývá někdy svět
Utužit tělo i duši
Žít se musí
Snad teď
Pak
*
Krůpěje po kůži tečou, ledová voda hřeje
duše, okolí, ústy se tak směje
Směšnosti strachu
V mlze.
☆