Sněhobílým úsměvem
hladím každou stráň
vyhlížeje světlých zítřků
nikdo sněhové vločky nechytá
ani rosu z minulých let
a tak ubývá vyhlídek
jako slepých v revolveru
z kostí a černých koček
nikdo vlastní krve nepije
ani z jizev svého mládí
dny už sami počítají ovečky
bez polštářů vycházeje z noci
teď zatahuji
žaluzii po žaluzii
je půlnoc
a sněhobílým úsměvem
hladím
žiji.