Ulicí táhne se vzdech,
světla v oknech domů,
za větvemi stromů,
mihotavě svítí,
jak světýlka na blatech.
Město se do života budí,
vstávání sténá a bolí,
oknem dere se ven a do okolí,
táhne se ulicí
a podlaha v koupelně studí.
Kde najde zastání, komu je třeba ?
Život si bere, co musí,
vezme si tady a tady zkusí,
co může, nebo, jak dokáže
vydělat na kousek chleba.