Stříbrné prameny,
dnem i nocí tiše plynou,
vtékají do potoků
a v řekách se loučí s domovinou.
Kde se ty prameny,
kde se rodí ?,
ze země derou se puklinami,
ve skalách brázdy je vodí.
Někde i studánky prameny chrání,
stříbrnou strunou je do světa pouští,
stékají s kopců, s dlouhých strání,
když řeka je schvátí, už je neopouští.
Prameny z podzemních vod
k nám napovrch přichází
spojí se, odpojí
JSOU živým proudem.
Vše co nás poutá
a duši osvěží
je čistá příroda
a vodní pramen*.
..
Pěkné zamyšlení a ráda jsem četla Kane:)
29.12.2022 17:28:26 | jenommarie