V zahradě, v trávě za brankou,
děti hrají si spolu.
Baví se veselou říkankou,
ve stínu u topolu.
Zabrány do hry nevidí,
že černý mrak se valí,
co je jim do mraků a do lidí,
vždyť nikoho nepozvaly.
Pod střechu se ukrýt běží,
v patách s dešťovými kapkami,
suché ?, schovají se stěží,
přiběhnou zmoklé, s mokrými hlavami.