Chce se mi spát,
ale ne zítra, ale teď,
však nemohu sobě poručit,
tak jako k noze zbraň
a vlevo hleď.
Do noci na hvězdy hledím,
počítám je k zbláznění,
jako pastýř ve svém stádu
černé berany,
než zažene je za ohradu.
Usínám až někdy k ránu,
když obrátím se v posteli.
Nohy tam, kde mívám hlavu,
zmatený, když ráno vstanu,
ve větvích se vrány veselí.
Některé noci
JSOU stojkou do snu
stále jen čekáš
až z pod víček přijde*
01.01.2023 18:49:35 | jenommarie