Ve fabrikách zatopili
Bez koled a za to s kily
ranní cigareta zmrzlých dělnic
Z kandelábrů městské služby
sundávají naše tužby,
stromky schoulily se u popelnic
Dráž, i slevy, vše je nové,
těžko najdou mudrcové
cestu do betlémů na dnech skříní
Dali jsme si věštit z karet
do fitek. A bez cigaret
budem, jako vždycky, lepší, jiní
Každopádně půjdem dále
Kolik (k)roků?
Tučných?
Chudých?
Těch co končí
na osmičky?
Přitom tajně
střádáme si na hromničky
Novém roce mega úspech a jen štěstí vždycky. Prosím, prosím, však aspoň trochu lidsky!
02.01.2023 15:05:48 | šerý