Předem mého dopisu, tě ďáďo Laďo zdravím,
my se máme dobře, a jak je to s tvým zdravím ?
Mám dlouho něco na srdci a tož ti synku pravím.
Ty, Laďo !, už ti řekli o tanku,
co ho ukrajinci rozmlátili ?
Jen proto, že neměl pozvánku;
už se ti vaši pochválili ?
Ty, Laďo !, přestaň ty tanky posílat,
ti kluci rozeberou, co rozebrat se dá.
Víš, oni si s nimi neumějí hrát,
to říkám ti já, i náš předseda.
Ty, Laďo !, tvých hraček si oni neváží,
hned napálí ti do nich raketou.
Ďáďo Laďo, pošli je všechny na nádraží,
ať jedou zpátky za tebou a za tetou.
A bude zase klid.