Na cestě mě minuli dva andělé,
za nimi chór šel zpěváků.
Zpívali písně veselé,
v klapotu svých dřeváků.
Dívám se za nimi, jak odchází,
zpívají a dřeváky klapou.
Ozvěna písně je provází,
snad si ji nepošlapou.
Bylo to velmi nezvyklé setkání;
kdy potkáte anděla na ulici ?
Je pravda, nic tomu nebrání;
ale, co ti hudebníci ?