Betónový fénix
Anotace: knihy, knihy.............
V noci zhorel antikvariát
a s ním starý muž
ak si sup, nad ostatkami
pokojne si krúž.
Ešte ani nedotlel
popol z tenkých žltých stránok
hasiči sú v nedohľadne
a to už svitlo ráno!
Sused sa zaprisaháva
medzi tým si vzdychne
bude to ozajstný zázrak
kto mu život(opäť)vdýchne.
Šiel zberateľ okolo
vraj mal prijmy značné
chvála a česť práve tomu
kto s tým znova začne.
Príde dieťa, vekom nízke
a vyhrabe z trosiek knihu
opráši, vystrúha úsmev
povie behom okamihu
tá posledná bude prvou
a prinesiem ďalšie
dedo ich má na povale
takéto aj staršie...
Komentáře (0)