Prastará plachetnice
ve vlnách ztracená
od nepaměti.
Prastará záletnice,
námahou znavená;
k ní albatros nedoletí.
Je z mnoha nezvěstných lodí,
co mořem se protloukají
po staletí.
Delfíni někdy je doprovodí,
když v mořích si hrají;
tady !, jeden, druhý, třetí.
Opět se do vodních dálek stáčí,
strhané plachty vlají;
po vlnách letí.
Nad mrtvým matrosem sirény pláčí,
kde skonal se ptají;
loď vrací se po paměti.