Anotace: ...
seděl jsem pod fíkovníkem
sledoval moře
popíjel ouzo
vlhký vzduch vonící solí
a západ slunce
mají své kouzlo
starý muž
v typické plážové košili
sedící u stolu naproti
se na mě podíval a řekl:
vy jste z Čech?
ano, to jsem
tajemně se zadíval na moře
Čechy ... rodiště úžasného Alfonse Muchy...
odkud znáte Alfonse Muchu?
zvu Vás ke mně na výborné tsipouro, příteli
zde už stejně zavírají
povím Vám úžasný příběh o tom
jak jsem poznal Alfonse Muchu
posadili jsme se na terase
na lavici z dubového dřeva
stmívalo se
starý muž nalil tsipouro
bylo dobré
povězte mi, jak znáte Alfonse Muchu?
našel jsem si ho na googlu
aha, a to je vše?
ano
pak jsme se milovali