kam kráčíme pozvolna v čase,
pozvolna vzdorovat stárnoucí kráse.
Za sebou droboti zástup
než život zavelí nástup.
Proč stvořen život byl
žil někdo, kdo kdy to pochopil?
Kam vedou kroky po cestě,
kde občas berem pocestné.
Co, smysl má, a co zas ne
proč zkoušíme nemožné.
Ta vůle mít se líp
pro chvíli, kdy smíme žít.
~☆~