Ječící slza v propasti myšlenek
dokonalé těžiště u bran Atlantiku
plíživě stoná i hudební partitura
já ptám se tě ještě zatepla
Žiješ? Mocná-li jsi ještě sálání vln lásky?
Nocoval jsem v pavím peru
tvářel cit a kul nerosty něhy
překročil poledník venušina hněvu
nevím kdo zvedne sluchátko a řekne
Dýcháš? Patříš-li ještě na bůžka pláče?
Rozraž sněhové stopy duhová hvězdo
pádem z nebes proklesti rej jisker
ptej se květin vůně-li je pro tebe či ne
z povijanu klec upleť - do kola co vraha
Slyšíš? Svítíš-li ještě skrze zdi svátosti?
Procitneme oba na šibenici z konopí
zavlaje zástava a ty zpívej - noc je mladá
proseb bylo dost a místa málo
čekání je zhouba a okamžik blahosklonný
Vidíš? Neřeklas-lis mi nic o konci své éry?
Jasněnko! Doma tě už čekají!