~~~~~~~~
Ve sklepě tma tmoucí
tam lezou pavouci
a když světlo rožneš
to se jich hned lekneš.
Sítě si tam spřádají
a na kořist číhají
kdybys moucha byla
už bys v ní visela.
Nožičkama netřepej
pak je pavouk divokej
víc a víc se zamotáš
jak mumie vypadáš.
Život z tebe vysaje
v tom si pavouk libuje
jiná moucha tady bzučí
pomyslím si,to ji zničí.
Ne,to moucha nebzučí
tak pootevřu oči
a budík sebou mele
já vyskočím z postele.
Pak otevírám okno
a každého pavouka
který na mě se kouká
z okna ven vyhodím.
Teď se jich nebojím.
Ať si letí,ať si padá
třeba až do trávy
já pavouky nemám ráda
a jim ta cesta z okna dolů
vůbec nevadí…
/okno je v přízemí to se rozumí/
~~~~~~~~