Zavřel jsem za sebou dveře,
zavřel, s velkou chutí.
Touha založená na důvěře,
na cestu jít mě nutí.
Ještě jsem mnoho nezažil,
však plánů mám plnou hlavu.
Kdybych v životě zabloudil,
vítr snad přinese zprávu.
Zavřel jsem za sebou dveře,
zavřel, ale bez bouchnutí.
Já a loď kotvíc na jezeře,
čekáme na odplutí.
Až jednou vrátím se zpátky,
a dveře otevřu zticha,
snad uvidím za těmi vrátky,
že starý můj život ještě dýchá.