Roztáhly javory své dlanité listy,
já skryl se tam, kde tvořily stín.
Vzduch deštěm provoněl a byl čistý,
tvář slunci nastavil záhon kopretin.
Dívám se dolů, dívám se do údolí,
kde řeka se vine, jak stříbrný had.
Dívám se dolů a srdce mě bolí,
vždyť ztratil jsem, co měl jsem rád.
Jak už to bývá, kdy na rozcestí,
každý jít cestou chce jinou.
Společně řítí se do neštěstí,
stiženi spoluvinou.