Zůstal jsem tiše
ve svém stínu
a v duchu rozjímal
o životě,
utápěl se ve svém
těžkém splínu
jen sám ve své
prosté nahotě.
Myšlenky plují
jen tak hlavou,
v srdci jizvy
jak brázdy za lodí.
Potkal jsem již
tu ženu pravou?
Co mému srdci
vévodí.
Potkal jsem jí
jen na malou chvíli
a svými činy
opět ztratil.
Cítím v sobě teď
pocit viny.
Ten čas bych
tak rád vrátil.