Dívka uprostřed pole ztracená
mezi klasy a vlčími máky.
Možná se trápí, cítí se zmatená,
a čmeláci slétají se na bodláky.
Slavíci horkému létu hrají
zrána, kdy rosa trávu chladí.
Dívka v poli klasy hladí,
červené máky se usmívají.
Někdy jsou naše cesty zamotané,
a cíl se nám vzdaluje a ztrácí.
Tak jako stromy, když se kácí,
a my nevíme, co a jak se stane.
Dívka se ze snu probudila,
nad hlavou slavík ji zpívá.
Mávnutí křídel, ona se proměnila,
i jako víle, krásy ji neubývá.