Pelikán
Anotace: Barevnost života 2023
Pelikán
Dívá se tak sám.
Do požáru i hladomoru.
On sám uvržený v bolu.
V chemii i letu spad.
Je víc než pták
a má strach.
Generace letí popelem.
Není, co bylo vzorem.
Hrdelní souzvuk duše
dívá se do poslední kaluže.
Bolest o budoucnost ho drtí.
V úkrytu matně tuší i tuší,
že nestačí dlouhé nohy.
Svítí do nebes
přes olovo, co řítí se
ze smradlavých cest.
Jeho krása mluvou hvězd.
Říká se, že ptáci nepláčou.
Mlčí, přešlapují na jedné z cest.
Dnes je slunce a zítra nebe křest.
Pelikán ať žije ještě za sto let.
Jemu čest.
Hledá semeno a dobrou zvěst.
Teď a hned.
Přečteno 106x
Tipy 17
Poslední tipující: Kan, Fialový metal, Stanislav32, Psavec, šerý, Dejvis, Sonador, Frr
Komentáře (6)
Komentujících (4)