Moloch jsem,
zlem zrozený a nenávistí,
dobro a lásku beru útokem,
z krutosti a ze závisti.
Miluji bolest a cizí pláč,
a zoufalství ? – hudbou je mi,
na pravdu beru si karabáč,
k pranýři jde první mezi všemi.
Jsem kat a blahem se celý třesu,
když teče krev a domy hoří,
kdy tváře lidí zrůzněné jsou od úděsu,
a mrtví jsou ti, co se nepokoří.
Moloch jsem a žeru svoje děti,
Goyovi já stál modelem,
nad hlavou mně supů hejna letí,
zlo je mým údělem.
Vždy se snažím své pocity vyjádřit co nejpřesněji, a pokud se mi to povedlo, pak
jsem přirozeně rád. Děkuji za komentář.
21.01.2023 17:29:33 | Kan
Hu, až jsem se lekla! Sugestivně napsáno :-)
21.01.2023 16:37:32 | Helen Mum
Vždy se snažím své pocity vyjádřit co nejpřesněji, a pokud se mi to povedlo, pak jsem přirozeně rád. Děkuji za komentář.
21.01.2023 21:26:40 | Kan