Na tváři masku bouře má
a v očích oheň blesků,
ústa do krve ztrápená
a kol nich vrásky stesků.
Kdo zažene všechny stíny
s toho čela, chladnou dlaní ?
Kdo zbaví je černých snů,
a dokáže to do svítání ?
S nebe slétne anděl milosrdí,
bílými křídly tělo přikryje,
zakrouží kolem a čelo zchladí,
ale ty stíny nesmyje.