Mámě
Anotace: Barevnost života 2023
V tom a v tom chvatu
já zapomněla dát mámě mísu květů.
Je prvomájová a byla jedináček.
Já zlobila a burcoval jí vztek.
Nepřizpůsobivá a živá.
Už směji se tomu teď.
Nevěřím povídkám,
že čáp nosí děti.
A čert dává uhlí.
Jo, občas kolínko pořád bolí.
Vezmu ručník.
A na něm nápis Krupková.
A slyším autobus i učitelku
každou chvilku.
Paní Krupková,
vezměte si tu tichou holku.
Doba se mění
i mlčení má své kouzlo,
zabarví, co by se jinak těžko kouslo.
Čas lomcoval a kdysi změnila jsem příjmení,
ale máma pořád zůstala mi.
Život o jménu není
a já stále se vidím v ní.
Jituško, dnes se mi zas tak nechodí.
Slyším jí.
Alespoň hlas, když vzdálenost nás dělí.
Symfonie porozumění nás pojí.
Přečteno 100x
Tipy 17
Poslední tipující: Marten, Fialový metal, Fany, Bufik, Frr, Vivien, Psavec, Stanislav32
Komentáře (6)
Komentujících (2)