Jen plač, děvče milované,
každá slza má svou píseň,
smutnou či veselou,
i takovou, co tají tíseň.
Jen plač, děvče milované,
ať slzy tvé se rozspívají,
pláč uleví smutné duši,
oči bolest neutají.
Jen plač, děvče milované,
slzy ať padnou do trávy,
vyrostou z nich sedmikrásky,
ty tvůj smutek uzdraví.