Hlas lidu, hlas boží,
snad čehý, či hot?
cár do urny vloží,
a připíše bod.
Boj o pravdu sílí,
o vše lidské běží!?
jsi černý, snad bílý,
a za okny sněží.
A do srdcí blízkých,
dráp nevůle zatne,
sluhou pudů nízkých,
jde o vše, prd platné..