Jsi vodou
Jak vodu tě beru do dlaní,
voníš po jejím šplouchání,
vnímám ten tvůj tichý šum
protékáš srdcem až ke rtům.
Zmámen se budu potácet
a stále se k tobě navracet
jak bolest, která pomine.
Proto zůstává tu pro jiné,
na břehu řeky s kameny,
líbám ji na rty jak ženy,
ztracený, s trochou ostychu,
vždy toužily jen po hříchu.
Život a smrt jen jedno jsou
smáčeny slzami na prsou
a voda, to je chvění rtů,
na konci našich dotyků.
Jsi vodou, jež mě ochrání,
proto si tě beru do dlaní.
31.1.2023
Krásná báseň. :)
08.02.2023 17:00:40 | jenommarie
Maruško,ty umíš potěšít,děkuji.:)
02.03.2023 12:23:11 | blues
Věř mi milý Bluesi, že si též ráda pobírám. Jako teď od tebe a děkuji TI;). Přeji TI pěkný den.
02.03.2023 13:30:20 | jenommarie
Když žena jak živá voda, naber si do dlaní
moři je jí škoda, jen v blízkosti pohladí*
Pěkné jsi pobásnil ženu, v "toku" života.*
31.01.2023 16:12:55 | šerý