Jak řekl známý advokát,
papíry vládnou světu.
Můžeme přehánět, lhát,
a stejně řídí planetu.
Nikdy to nebylo o tom,
mít vědomosti,
nebo být znalý v oboru.
Ale vlastnit razítek dosti,
stoupat v byrokracii nahoru.
Takový je svět kde,
pravda je bahno,
lež je cenná,
papíry jsou zlato,
a životy jsou měna.
Milá Xiano, děkuji za tuto nesmírně smutnou-pravdivou báseň... A opět s Tebou souhlasím. Vědomosti i znalosti jsou nesmírně důležité - pro člověka jsou hnací silou a je proto velmi velmi smutné, když je, do jisté míry, přebije nějaký papír s razítkem... Nicméně je to jen dočasné, neboť právě znalosti a vědomosti dokážou porazit jakýkoliv papír s mnoha razítky - jen je to, kolikrát, VELMI náročný boj...
Měj se nádherně a ještě jednou - děkuji :)
31.01.2023 20:21:41 | Ondra
Vědojemnosti znalostí oboru pravdivé bahenní koupele ležících nosorožců.
31.01.2023 19:38:26 | Slav Milo