Tříšť půvabů tvých spojivek skelných
já kresbou uhlem vida úkosem pohlcen
není nov, co svit svatí září, toť bol
což pojednou zděšená srdce promlčí
Kdysi vplétaly užovky spleť choulíce se
dnes slunce nevyšlo, ni mlha nepadla
boříš řasy v oči smáčené duhovou perletí
a křik zní z polorozpadlých asteroidů
Obnošené mimikry odlož na zápraží
a nelituj jelenů co v paroží třímají
tulím se a ty rovněž vyhazuješ vidiny
co zítra zmizí, však déšť zas vyplaví
Prasklin vzdech zeje teď z cihel zlatých
poutník tu zemdlel a prázdnota dlaní spí
čeří hladiny jak vosk kapaje k mračnu
a hladí třeskutým polibkem zjihlé svícny