Sladkost pláství v poddajném novoluní
paběrkuješ v ornamentech včelích rojů
zbědované kroky tam, však ne zpátky
běsní co tisíce střelek kompasů i stvolů
Bušili jsme pěstmi v orný klín kněžek
házeli jejich stíny skrze hořící skruže
pak zabolely v provazech šlachy úlů
zbaven tužeb s pachutí medoviny spím
Přebrali žebráci mocný slunce svit
v květ vyloupl se ornát ducha snění
jdi stezkou nebeskou a potlač pláč
nad nějž nic není, nic než zapomnění
Nektar z blínu nese se pozdním tichem
uticháš i ty a královny se svým smíchem
šachovnice odkapává a vsakuje ji zem
žihadla jsou svědkem, že měřeno je všem