ZPÍVALA FALEŠNĚ
prsty jí běhaly
po klávesách varhan
na rtech zbytky rtěnky
s otisky zubů
na nohou lodičky
s podpatkem patnáct
černý děrovaný punčochy
podvazkový pás
a pak už nic
jen
mokrá židle
až se vyspí
kolena jí zkamení klečením
ústa vyprahnou od modliteb
na jak dlouho?