Vy holé hlavy vinohradů,
stojíte v řadě, jako vojáci.
Zastrčit břicho, vysunout bradu,
slunce tvář k vám obrací.
Na stráních sadů švestkových,
to aby člověk pohledal.
Ve sklípcích víno, ve víně smích,
člověka zlého jsem nepotkal.
Krásně je tady pod horami,
z jedné i druhé strany.
Nebylo nikdy mezi námi
zloby, křivdy, natož hany.
Naše písně táhnou se po kopcích,
ozvěnou se ranní rosa chvěje.
Lásky vzplanou jako vích,
jejich plamem srdce rozehřeje.