Osamělý strom v poli roste,
v poli, mezi dědinami.
Jdu kolem, snad po tisící a po sté,
se svými vzpomínkami.
Vracím se domů, mezi poli,
úvozem, cestou kamenitou.
Končí tam, v dálce, pod topoly,
kde studánka vodu má pramenitou.
Teď půjdu kolem zdi u hřbitova,
za dědinou, s kovanou bránou.
Spěchám, snad uvidím znova
matku svou, s tváří ustaranou.
Vidím ji, jak před domem čeká,
na slunci sedí a usmívá se.
Svou lásku posílá mi do daleka,
v celé své lidské kráse.
Moc krásná ...až mi smutno *:)
zachytila..se v srdíčku. Děkuji
05.02.2023 23:41:32 | jenommarie
Jsem rád, že báseň zaujala. Děkuji za komentář.
06.02.2023 10:16:00 | Kan