Sbírka: Kvinternita - kvintesence všeho
Kdo v žití ztěžka dýchá,
přesto se z žalu neopíjí,
ten než se naděje,
.
uprostřed tmy a ticha
uslyší, jakou melodií
zní jeho naděje.
.
Snese se krůpěj pouhá
z prázdnoty všehomíra.
I to je zázrak malý.
.
V duši se zrodí touha,
co noty rozprostírá
do ticha katedrály.
.
Tomu kdo dlouho zápolí
možná ta krůpěj brzy
narazí do čela.
.
Třeba jen venku mrholí.
A třeba jsou to slzy
strážného anděla.