Jak dlouho trvá smrt člověka,
když je život délkou daný ?
Duše, jak dlouho na nový se načeká ?,
řekni mi, můj milovaný.
Ptal jsem se hvězd, co všechno znají,
a díval se jim do očí,
jsou upřímné, nic neutají,
v té hvězdné síti pavoučí.
Pokud je to v síti psáno,
tehdy pravdu hvězdy vyjeví,
pak řeknou ne a nebo ano,
a ze své pravdy nesleví.