Výstřely z děla,
výbuchy granátů a žár.
Raketa proletěla,
zbyl po ní jen zmar.
Zničené domy,
bída, země bolavá.
V trávě mezi stromy,
drobná je, kytička voňavá.
Zas duní výstřely,
stromy se kácí,
a kytička voňavá
svou vůni ztrácí.
Tu sirou zemi
zlá vůle ničí.
Na troskách domu,
nový zas život klíčí.